De ce ar ține Dumnezeu cu Steaua?

Cei care urmăresc evenimentele sportive îi văd deseori pe jucători sau atleți făcându-și semnul crucii înaintea începerii unei competiții, înaintea încercării de a realiza ceva deosebit în cadrul evenimentului, sau după ce l-au realizat. Vom nota de la început că a te ruga la Dumnezeu pentru păstrarea sănătății este firesc. Dacă gestul este însoțit doar de acest gând, el este pe deplin acceptabil.

Nu arareori, însă, auzim păreri ale celor implicați care își doresc victoria, „dacă va vrea Dumnezeu”. Sau, dacă au obținut-o, este pentru că așa „a vrut Dumnezeu”.

Vai! Are Dumnezeu echipe sau sportivi preferați?

[ citeşte mai departe ]

Reclame

4 gânduri despre „De ce ar ține Dumnezeu cu Steaua?

  1. Interesantă întrebare. Oarecum trebuie să le dăm dreptate. Noi creștinii propovăduim că Evanghelia trebuie să pătrundă de în toate păturile sociale, de la vlădică la opincă. Mă întreb, e rău să-l implici pe Dumnezeu în viața ta de sportiv, doctor, strungar, etc? Firește că da. Ei, sportivii au nevoie de etică la fel cum ar are nevoie un procuror, avocat, medic, croitor, etc. Chiar au nevoie să fie verticali, să joace cinstit, să-și respecte colegii, șefii, suporterii. Au nevoie de seriozitare în pregătirea lor. Asta-i meseria lor. Dumnezeu să-i ajute.

    De ce doar pentru sănătate să se roage? Nu e firesc să se roage și pentru fairplay? E o diferență ca de la cer la pămâmt între un jucător credincios și unul fără principii. Poți să vizionezi un meci de fotbal să vezi câtă nevoie de etică e nevoie și în meseria lor. Oarecum au dreptate, cum zice și Iacov, totul se ppoate întâmpla doar dacă va vrea Dumnezeu.

  2. Eu cred că Dumnezeu se implică în lucruri chiar mai mici decât atât! Și într-o răceală, și într-o tensiune interioară, în somnul tulbure de noapte și așa mai departe. El chiar ne încurajează să îi facem cereri, noi avem o relație personală cu El, asta înseamnă că îi pasă de ceea ce ni se întâmplă, fie că e viață personală, profesională…

  3. 1) la modul general, totul se petrece din voia lui Dumnezeu – chestia e cum ne raportam noi, marunt, la aceasta voie
    2) ideea era daca poti sa pretinzi, ca om intre oameni, ca Dumnezeu te-a ajutat pe tine sa invingi pe un adversar (care are acelasi drept sa invinga)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s