Din nou despre religiozitatea românilor

Conaţionalii noştri, credincioşii Europei

Deşi nu stă bine la capitolul cunoaştere ştiinţifică, ţara noastră a obţinut punctajul maxim în ceea ce priveşte credinţa religioasă. Astfel, românii sunt poporul european care se roagă cel mai mult şi ocupă locul patru în topul statelor UE în ceea ce priveşte mersul la biserică, arată studiul „Publicul şi ştiinţa”.

În plus, aproximativ patru din cinci români cred că „există miracole, fenomene ce nu ţin de ştiinţă” şi doi din trei consideră că Biserica nu greşeşte niciodată în ceea ce spune.

O mare încredere o au conaţionalii noştri şi în horoscoape şi numere norocoase, indicând o aplecare mai degrabă către ştiinţele oculte. Concret, 22% dintre români considerau, în 2005, că horoscopul este „foarte ştiinţific”, aceasta fiind cea mai ridicată rată din UE, după Cipru, iar aproape 40% dintre ei cred acum că zodia ne influenţează personalitatea. Iar în numere norocoase cred jumătate dintre români. Nu lipsesc din credinţa comună deochiul sau banii care „vin când te mănâncă palma”.

tot articolul: http://www.evz.ro/detalii/stiri/romanii-repetentii-ue-la-cultura-generala-901998.html

Anunțuri

Un gând despre „Din nou despre religiozitatea românilor

  1. Cred că e foarte răspândită treaba amestecării religiei cu ştiinţele oculte la noi. Şi totuşi nu-mi pot explica acest fenomen; un dram de ipocrizie şi probabil un altul mai psihologic, de nevoie a unei „îndrumări”, necontând originea acesteia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s