Elveţia şi expresia vizibilă a islamului

Când poporul stă împotriva reprezentanţilor:

Surpriza de proportii in Elvetia: Musulmanii nu mai au voie sa contruiasca minarete – rezultate finale ale referendumului

Musulmanii din Elvetia nu vor putea construi minarete, dupa ce 57,5% dintre cetatenii elvetieni au aprobat un referendum care cerea interzicerea acestui lucru.

via hotnews

Anunțuri

2 gânduri despre „Elveţia şi expresia vizibilă a islamului

  1. Londra e plina de biserici anglicane „cedate” musulmanilor, in cartiere in care demult crestinii (si protestantii) nu mai reprezinta o majoritate; cumva acele biserici nu-si mai au rostul (logic, din punct de vedere al unei administratii ultra-laice). Nu comentez aici oportunitatea fenomenului sau ultraliberalismul aproape socant;

    (chiar si) estetic, sunt un cosmar: vezi minarete de un verde-smarald-decolorat-de-ploaie (amintind de Aladin sau Sindbad marinarul), ca de jucarie, ca niste scufii de spiridusi, in capul unor biserici anglicane maiestoase in limita bunului simt si sobre , care doar discret si-au armonizat prezenta timp de doua-trei sute de ani cu celelalte cladiri construite (le fel) din caramida clasica omniprezenta.

    Cand am vazut pentru prima oara o astfel de ‘moschee’ (ca intr-un basm pe care nu-l credeam aievea Anca imi spusese deja ca mai vazuse), din fuga autobuzului plin de enoriasi jigniti (unii poate jenati), impulsul de a surprinde istoria a fost prea puternic si nu m-am putut abtine sa fac totusi cateva poze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s