Moşoiu – Hermeneutica ortodoxă

În ultimul număr al Revistei Teologice de la Sibiu aflăm un articol pe o temă deosebit de interesantă: Hermeneutica ortodoxă ca dezvoltare teologică in Tradiţie (autor: Pr. Prof. Nicolae Moşoiu). După cum este precizat la început, studiul e de fapt o prezentare susţinută la un Colocviu naţional de Teologie Dogmatică. De aici, probabil, caracterul secvenţial (citeşte neordonat sau neînchegat), care face lectura oarecum dificilă (în sensul că nu ea e pe deplin rewarding). Dincolo de aceasta, cititorul interesat va afla o tratare ce include discuţii despre dezvoltarea doctrinei, contribuţiile părintelui Stăniloae la teologia dogmatică (cu referire la gnoseologia teologică), ideile fundamentale din volumul întâi al Canonului părintelui Ioan Ică jr., ca şi direcţiile de predare a dogmaticii, chiar de către autor, la Sibiu (pe urmele părintelui Bria).

Link: http://www.revistateologica.ro/docs/241-277.pdf

Anunțuri

Un gând despre „Moşoiu – Hermeneutica ortodoxă

  1. Un calugar iezuit,Zsolt Hetesi,absolvent al facultatii de fizica a Universitatii Budapesta preda la catedra de astronomie,cosmologie.Articolul domniei sale „Viitorul consumat” este accesibil pe internet in engleza.
    Nu poate fi evita cunoasterea umana.Imagini trimise de telescopul spatial Hubble sunt uluitoare.
    Dumnezeu exista.Ce poate un muritor de rand(cu o durata de 60-70 ani) sa judece evenimente, teorii,parari ale unor contemporani.Pentru mine raman cele zece porunci , imaginea lui Iius,iubirea semenului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s