Religia în România de azi

Grupul românesc pentru
studiul valorilor sociale

Grupul românesc pentru studiul valorilor sociale” a publicat un Newsletter dedicat religiozităţii din România, urmărind cele mai recente date oferite de „European Values Survey” şi „World Values Survey„. Comparativ, România se prezintă a treia în topul european al ţărilor, după Polonia şi Italia, în funcţie de prezenţa lunară la biserică.  România e pe primul loc la media răspunsurilor la întrebarea „Cât de important este Dumnezeu în viaţa dvs.?” (scor: 9,2/10). Asta, pentru că:

În România practica religioasă a înregistrat o creştere constantă în ultimii 15 ani, procentul celor care merg la biserică lunar crescând de la 30% în 1993 la 48% în 2008.

Cât priveşte emigraţia,

Indiferent de nivelul de studii sau de anul naşterii, migranţii români merg la biserică mult mai rar decât persoanele cu vârstă şi educaţie similare care locuiesc în România. Practic, procentul migranţilor care declară că frecventează biserica cel puţin odată pe lună  reprezintă  aproape  jumătate  din  procentul  celor  care  asistă  lunar  la  serviciile religioase  şi  trăiesc  în  ţară (…) migranţii  români  par  să  „împrumute”  comportamentul  religios  al societăţii în care trăiesc în prezent.

– citeşte materialul în PDF aici.

P.S. Grecia nu apare pe grafice, numai ei or şti de ce.

Reclame

Un gând despre „Religia în România de azi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s