Pedeapsă pentru… creştinism?

Arbitrul de fotbal Alexandru Tudor a fost anunţat ieri de către şeful arbitrilor că va fi reţinut de la delegări pentru că a înnoptat la Mănăstirea Tismana, înaintea meciului Pandurii – Braşov.

Dincolo de planul sportiv, Tolontan atacă unul dintre tabuurile contemporane, notănd că instituţiile din Europa (în sens larg, cele sufocate de ideologia europeană de azi) pun creştinismul la index. Nu ştiu dacă, punctual, e drept ca şeful arbitrilor să fie împovărat cu efectele acestei analize (omul arată totuşi regulamentul), dar, la modul general, e remarcabil acest punct pe i.

Momentul este unic. În loc să-i reproşeze lui Tudor erorile de la meci, Constantin îi penalizează cazarea într-un lăcaş de cult. Dacă băga un clubbing şi dormea cu capul pe masă, ca alte personaje din fotbal, probabil că Tudor era decorat cu ordinul Cel Mai Bun şi Spirtos Arbitru.

Dar dacă Tudor era musulman şi poposea peste noapte într-o moschee ce se întîmpla? Mai avea Constantin curaj să-l certe în public şi să-l suspende? Pe pariu că nu, pentru că trebuia să fie political correctness, altfel se trezea audiat la FIFA.

Nu doar că să fii creştin practicant în Europa a ajuns un delict, dar şi să te cazezi la mănăstire e, se vede treaba, interzis.

Textul complet e aici: http://www.tolo.ro/2009/03/24/se-intimpla-in-europa/

Reclame

2 gânduri despre „Pedeapsă pentru… creştinism?

 1. Iti inteleg frustrarea, si sunt intru totul de acord cu Tolontan;

  sub cupola Umanitatii fara Dumnezeu, toate tinichelele joaca fotbal (in special) cu crestinismul, in fata unui stadion plin cu spectatori muti, atomizati, fara forme, fara culoare, fara sex, purtand aceleasi masti binevoitoare si reci fara-de-care-intrarea-nu-e-permisa.

  Iar in teren joaca, desigur, ei, nonconformistii/liber-cugetatori, de la poponarul ostentativ care preda/creeaza (noi) norme comportamentale la analfabetul taximetrist (se pare ca exista o norma europeana care permite nestiutorilor de carte sa sustina examenul auto, pentru a nu se ingradi dreptul universal al persoanelor de a conduce masina). Mi-e si sila sa-mi aduc aminte de toate categoriile.

  In numele libertatii de gandire/exprimare, nonconformistul-jucator, tocmai „eliberat” din lanturile oprimatoare, cu cupa deasupra capului, se pisa de la tribuna oficiala pe spectatorii (inca odata) muti de uimirea noilor realitati.

  Starea asta (generalizata deja), ma trimite cu gandul la elevii cu mastile pe fata din The Wall : (desi ironic inversat) conformismul combatut acolo de Pink Floyd, invins, se pare ca s-a transformat intr-un ultra-non-conformism taliban gen politically corectness; care ne inabusa pana la urma libertatea (cercul se inchide).

  Un nou fel de 1984, mult mai pervers, e la orizont.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s