Pilulă monahală contra fricii de paşapoarte şi de însemnarea cu 666

A se citi cu înţelegere:

Bătrânul Porfirie (1906-1991), al cărui mesaj îl apreciez cel mai mult dintre monahii din spaţiul grecesc de după Sf. Siluan, ne este de folos tuturor în aceste zile pline de confuzie. Vă invit să cunoaşteţi cele scrise în Profeţii şi mărturii creştine despre vremea de acum. Fragment:

Când Îl avem pe Hristos înlăuntrul nostru, unde să mai încapă şi antihristul? Poate, oare, vreo altă existenţă străină să încapă în sufletul nostru? Dar noi, astăzi, copilul meu, nu-L mai avem pe Hristos în noi şi de aceea ne temem de antihrist. Unde e Hristos, acolo e şi Raiul. Hristos este totul, asta să le spui oamenilor.

Să nu se teamă. Şi încă ceva: Dacă ar veni acum antihristul în persoană cu un aparat cu raze laser şi mi-ar spune că vrea să mă însemneze cu 666, eu aş sta. O să-mi răspunzi: „Bine, Părinte, dar nu-i ăsta semnul lui?”. Ba da, şi să mă însemneze cu încă o mie de 666 cu raze laser, şi aş accepta. De exemplu, când şi se însemnează paşaportul sau mâna, în timpul unei călătorii într-o ţară necreştină, cu simbolurile acelei ţări, oricare ar fi ele, nu le accepţi ca şi credinţă, nu mărturiseşti nimic. Când eşti sigur că nu mărturiseşti nimic contrar iubirii lui Hristos şi că pe El Îl iubeşti profund şi puternic, nu ai nici o teamă că ai putea să te lepezi de El prin acţiunile altora asupra ta. 

Citeşte paginile cu pricina aici

Anunțuri

Un gând despre „Pilulă monahală contra fricii de paşapoarte şi de însemnarea cu 666

  1. Intr-adevar, Parintele Porfirie ne invata sa nu ne temem de iad, de antihrist(i) sau de diavoli, pentru ca dragostea lui Hristos ne este si rai si mantuire si bucurie deplina. La o adica, ce daca ajungem in iad daca il avem pe Hristos cu noi? Asta este atitudinea crestinului adevarat, sa nu se teama de iad, ci sa se teama de a-l pierde pe Hristos, fara de care raiul ar fi pustiu. Nu ne va afecta nici un cip nici un microcip atata timp cat nu renuntam la cruce pentru o paine, cat timp nu ne lepadam de Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s