Te-ai întrebat de ce nu mai poţi citi ca altădată?

A possible answer for those hooked on the internet:

Is Google making us stupid?

Anunțuri

2 gânduri despre „Te-ai întrebat de ce nu mai poţi citi ca altădată?

 1. salut, da m-am intrebat si poate m-am revoltat, fie impotriva mea, fie impotriva acesteia ceea ce se numeste „goana dupa timp”, dupa altceva, orice altceva, numai linistea si bucuria de a citi exclus.
  m-am intrebat de ce nu mai am rabdarea pe care o aveam odata cand citeam aceeasi carte si de zece ori, descoperind mereu ceva nou, ceva care ma fascina si ma facea sa o mai citesc inca o data, si inca o data, iar daca nu aveam timp, iata nu aveam timp, si era musai sa citesc altceva, cartea mea draga, pe care am fost nevoita sa o departez de la mine un timp, o regaseam cu dor, o admiram si incepeam cu sete sa mai rasfoiesc ale ei pagini de istorie si incarcate poate de urmele creioanelor tip B, cu care obisnuiesc sa retin ceea ce are o importanta deosebita la un moment dat.
  cazul nu este singular, ci este deja la nivel critic, bine inradacinat chiar si printre cei care se chinuie sa fie absolventii unei facultati si ale carei informatii nu vor fi puse in practica poate niciodata, sau poate prea tarziu, atunci cand vei fi uitat aproape totul, sau vei fi nevoit sa te mai inscrii inca o data la acele cursuri, pe care cu greu te-ai chinuit candva sa le pricepi sau unii chira sa le indrageasca.
  de aceea a citi e un tabu pentru unii, cei mai multi, sau pentru altii este hrana de dimineata, pranz si seara, mai ales acum cu criza, cei care inca mai au biblioteci, se hranesc din acele carti ale amitirilor, sau daca buzunarele sunt mult prea goale, acele carti din bibliotecile personale, vor ajunge in anticariate, pe bani de nimic, pe care ii va preda cu siguranta la caseria vreunui supermarket
  si astfel gasim mult mai multe probleme ale cititului, de la a nu mai vrea, pana la a nu mai putea, sau a nu mai avea ce sa citesti.
  a nu mai avea rabdare, timp, dragoste si putere si vointa
  a te plictisi, a nu mai lua aminte, a nu mai dori
  si paradoxul se manifesta cu precadere, cu cat numarul cartilor creste cu atat mai putin se citeste, si mai ales cu atat mai putin se traieste din ce se citeste
  ce e ravnit e si pretuit si mereu dorit
  „carte frumoasa cinste cui te-a scris”, si mai frumos cinste cui te citeste
  iertare pentru indrazneala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s