Olimpul galben

Olimpiada Beijing 2008.

Aş zice, în loc de introducere, că Beijing 2008 va fi o olimpiadă care ne va oferi şi nouă, românilor, destule emoţii, chiar dacă s-a tot zis că suntem în criză şi că va fi un dezastru. Este adevărat că vom privi cu tristeţe concursurile de atletism, haltere sau box, unde odinioară aveam destui reprezentanţi de valoare, iar acum doar una-două pete de culoare (Nicoleta Grasu, Marian Oprea, fetele de la maraton, Ionuţ Gheorghe). Ne râmîn însă speranţe destule în concursurile de canotaj, gimnastică, handbal sau scrimă. Trânta japoneză ne-a bucurat deja, nu e deloc exclusă o bucurie la înot… Cine ştie, o surpriză poate veni de la kaiac-canoe, lupte, sau chiar haltere, deşi şansele la medalii sunt mici. Avem reprezentanţi buni la tir, tenis de masă sau chiar de câmp dar, e drept, nu cât să ne permită să visăm la o medalie. Vezi o listă cu sportivii noştri.

Felicitări Alinei Dumitru pentru medalia de aur deja obţinută la concursul de Judo, categoria -48 kg. Luând în considerare că toate cele 3 meciuri şi premierea au avut loc în aceeaşi zi… îi sugerez să renunţe la sărbătorirea zilei de naştere şi să petreacă de-acum înainte, anual, de 9 august! La mulţi ani!

Marian Drăgulescu a avut o prestaţie extraordinară la sărituri în concursul preliminariilor de gimnastică. O reuşită similară în finală îi va aduce probabil aurul meritat. Dacă săritura care-i poartă numele, cotată din 7,0, va fi dublată de o reuşită în a doua săritură, cotată din 7,2 (!)… Flavius Koczi poate aduce şi el, de ce nu, o altă medalie la sărituri, iar Drăgulescu poate câştiga şi o medalie la sol. Din păcate, şansele echipei masculine la un loc pe podium sunt minime.

Handbalul feminin a început bine; mâine încep gimnastele, ies la apă favoritele noastre şi bărcile lor tricolore, are loc prima imersiune a Cameliei Potec şi a lui Răzvan Florea… Succes tuturor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s