Bibliografii patristice online

Internetul oferă din ce în ce mai mult şi în domeniul studiului patristic. Astfel, el include bibliografii uriaşe compilate de specialişti dedicaţi unuia sau altuia dintre Sfinţii Părinţi.

Un exemplu este Bibliografia studiilor maximiene alcătuită de Peter van Deun (Louvain), care acoperă perioada de până la 1997. Este disponibilă aici. Aducerea la zi este în lucru şi va fi probabil oferită tot pe site-ul institutului de studii bizantine, după publicarea ei probabilă în Sacris erudiri (şi extras).

Un alt exemplu este bibliografia studiilor dedicate Sf. Ioan Gură de Aur (Hrisostom), compilată pe acest site australian.

Un ultim exemplu pe care îl ofer aici este bibliografia studiilor despre Sf. Grigorie din Nazianz (Teologul), compilată la Louvain-la-Neuve (UCL); disponibilă aici.

Sper ca aceste indicaţii să nu fie motiv de descurajare, ci dimpotrivă.

Anunțuri

2 gânduri despre „Bibliografii patristice online

  1. Stimate domnule Mirsanu,
    In prezent lucrez cu prietenii mei din Georgia la finantarea unui volum legat de prezenta Sf Maxim in Georgia si care contine, de asemenea, cele mai bune lucrari prezentate la cele doua simpozioane legate de teologia Sf Maxim care au fost organizate in ultimii ani in acea tara. Volumul va apatea in limba engleza la o editura britanica specializata in studii legate de Georgia.
    Sanatate,
    Danut Manastireanu

  2. Stimate dle Manastireanu, ma bucur sa aud, imi amintesc de unele texte inedite in georgiana editate intr-un volum Peeters dedicat lui Carl Laga, parca. Abia astept sa vad volumul, cand va aparea, ne va imbogati pe toti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s