Taraf de Haïdouks ‘Maskarada’

     După mine, ‘Maskarada’ e un album slăbuţ care confirmă declinul acestei formaţii care îşi căpătase în anii ’90 prestigiul de cea mai bună în domeniu. Sper să găsesc vremea să prezint, cândva, momentele lor de glorie.
     Volumului de faţă, unul de „cabaret”, apărut la 6 ani distanţă de precedentul, îi aflu doar câteva aspecte mai luminoase. Pista 7 prezintă o interesantă rescriere muzicală a dansurilor româneşti compuse de Bartok. Not bad, cred că versiunea video e de ceva timp undeva pe youtube. Pista 10, „Parcă ieri te-am vazut” e o romanţă care beneficiază de interpretarea vocală a Virginicai Dumitru. Şi a unui… ţambal. Not bad. „Hora moldovenească” (11) e voiciune şi mai aproape de ce ştiu băieţii. Da, all right. „Parlapapup” (12) este cea mai genuină melodie „popular-ţigănească” (sper să nu deranjeze eticheta pe vreunul dintre eventualii elitişti care mă citesc). Really good.     În rest, înghiţim cu mai multă sau mai puţină plăcere interpretări în manieră proprie din Khachaturian, Albeniz, etc. Hmmm… Măcar titlul a fost bine ales, avem parte de multe măscări 😦 Băieţi, înapoi la origini! Albumul ne stoarce o nouă lacrimă, justificat, în amintirea lui Neculae Neacşu, fără de care… That was true, this is whatever. Link către album.
     P.S. Alăturarea pe copertă a simbolului artei populare – brâncuşiene cu masca arlechinului e în ton cu selecţia muzicală: „sună” la fel de fals.

Taraf de Haïdouks ‘Maskarada’, Crammed, 2007.

Anunțuri

Un gând despre „Taraf de Haïdouks ‘Maskarada’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s