Imagini mişcate 4: Moscova nu crede în lacrimi

În bucătărie, Katerina îl priveşte cu lacrimi în ochi pe Gosha în timp ce acesta soarbe din borş. Gosha o întreabă “Ce e?”, iar Katerina îi răspunde “A trecut atâta vreme.” După un moment de gândire, Gosha îi spune “Opt zile”. Katerina replică “Nu”, “Te-aştept de-atâta vreme.”

Dacă vă e dor de o melodramă de calitate, puteţi alege reuşita „sovietică” de Oscar (1980). Moscova nu crede în lacrimi a fost un adevărat film „de dezgheţ” în URSS. Un amic rus îmi povestea impactul la publicul sovietic al prezenţei scenelor „străvezii”, un fapt mai semnificativ în epocă decât pare azi. Dincolo de asta însă, o poveste despre ambiţie, optimism şi soartă, având în centru trei femei de provincie venite să reuşească în marea capitală. Povestea are două faze temporale, în anii ’50 şi apoi anii ’70. Katerina (Vera Alentova) joacă minunat în rolul uneri femei ambiţioase a cărei splendidă şi neobişnuită reuşită în carieră nu se poate substitui iubirii bărbatului potrivit.

“Moskva slezam ne verit” [Moscova nu crede în lacrimi]. Reg. Vladimir Menshov. Mosfilm, URSS, 1979. Cu Vera Alentova, Aleksey Batalov.

Anunțuri

2 gânduri despre „Imagini mişcate 4: Moscova nu crede în lacrimi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s